15 januari 2012

Lagpresentation VR2012

Nu är det äntligen dags för lagpresentationen av Conti Test Team, VR 2012. Inför 2012 har vi koncentrerat laget ytterligare och vi är nu 34 stycken som ska cykla. Målsättningen är att slå förra årets tid på 7:12. Vi ses på vägarna!

 Mvh Leo Ranta, teamleader Conti Test Team 2012





















Namn: Leo Ranta
Ålder: 39 (40 i april)
Längd & vikt: 179 cm & 68 kg
Ort: Göteborg

Bakgrund: Cyklar mest mtb, året om i skogen - ju lerigare och tyngre desto bättre träning. Cyklar landsväg mellan mars och september, två gånger i veckan. Cyklat 12 Vätternrundor, varav 6 st som lagledare - happymtb sub 9 (2006), sub 8 (2007 & 2008), finax team 8 (2009), Conti Test Team (2010 & 2011) och nu 2012. Ska tävla i nystartade klubben CTT CK under 2012.

Styrkor: Bra på att cykla fort och länge oavsett väder. Älskar berg.

Övrigt: Tränar 10-20 timmar i veckan beroende på säsong, enbart cykling. Cyklat La Marmotte (174 km/5000 m klättring) två gånger (2006 & 2010) och ska nu cykla en tredje gång i år. Testvärde 73,1 ml/kg/min, september 2010.

Hemsida/Blogg: http://contitestteam.blogspot.com// & http://www.facebook.com/ContiTestTeamCK


















Namn: Niclas Ylvén
Ålder : 39
Längd & vikt : 194 / 89

Bakgrund: Bor i Kållered med fru och två barn som nu är så stora (8 & 12) att jag får rätt gott om tid över till egen träning. Har ett halvstressigt chefsjobb på ett svenskt teknikföretag och har alltmer börjat se cykling som mental träning snarare än fysisk. I år kör jag VR för femte gången efter att ha varit med i div. sub-grupper för olika klubbar i Gbg (man kan aldrig vara med i för många!). Jag ser nu fram mot att cykla med ett gäng som verkligen kommer att utmana min egen förmåga.

Styrkor: Kör hyggligt snabbt solo på platta 10-15 milarundor, men jag är snarare ’slow burning’ än explosiv. Ryck och slit är inget jag gillar, men däremot backar även om det inte alltid går så fort.

Övrigt: Toppar aldrig formen, utan har de senaste 3 åren successivt ökat träningsnivån. Numera uppskattar jag konstigt nog passen på vintercykeln mest; inget slår cykling i soluppgången en lagom kall och torr dag ackompanjerat av rasslet från dubbar över vintrig väg.























Namn:  Jonas Bohr
Ålder:  45
Längd & vikt:  178 cm & 75 kg
Ort: Sollentuna

Bakgrund: Jag är en relativ nybörjare på cykling som blivit rejält biten det senaste året. Gör nu en stenhård satsning inför 2012 för att se hur bra jag kan bli på så kort tid. Började cykelpendla för ett par år sedan och har tränat hårt hela 2011. Körde min första Vätternrunda 2011 på 7.53, vilket gav mersmak. Utöver det så har jag testat några motionslopp med bra resultat. 4:e sträcktid i STHLM AXA Triathlon på cykelmomentet samt fyra på Roslagshösten 2011. Har ambitionen att vara med på lite tävlingar i veteranklassen under 2012. Bor i Sollentuna Edsviken Landsnora och har kört med "grannklubben" Landsnora CK under 2011. Gift sedan -97 med 3 döttrar, 5, 9 och 12 år. Jobbar i den finansiella sektorn som partner och är en av grundarna i SIP Nordic Fondkommission. I övrigt har mitt stora fritidsintresse varit golf den senaste 15-års perioden. Medlem på både Brohof och Svartinge men drar ned lite på golfen nu under 2012 för full cykelsatsning.

Styrkor: Tror jag är någorlunda allround utan några speciella svagheter. Vilja och uthållighet i god klass.

Övrigt: Har startat ett 1-års program med Sportsupportcenter för att 4 ggr mäta maxvärden, mjölksyratrösklar etc. och har en coach med träningsprogramsuppföljning för det. Värden i första testet: VO2 Max 70,7, maxpuls 180, lactat vid 145 puls - 2,9 mmol/l, 160 puls - 7 mmol/l. Blir spännande att följa upp framöver. Stenhård satsning nu för att se hur mycket jag kan utvecklas under ett år. Tränar hårt med cykelpendling under vintern samt trainer i källaren. Riktigt kul. Har en Elite Realaxiomtrainer kopplad till datorn, och en stor bioduk i källaren, där jag kan köra Tour de France-sträckor och andra kul träningsprogram med en mängd data som utvärdering. Nästan lika kul att köra inne som ute, dessutom inte så farligt:-).




Namn: Jonas Karlsson
Ålder:  45
Längd & vikt: 177 cm & 74 kg
Ort: Stockholm

Bakgrund: Jobbar på Haglöfs som säljchef. Är egentligen uppvuxen med racketsporter som tennis och squash och med ett antal meriter inom dessa så som SM-guld m.m. Blev biten av cykelsporten för ca 10 år sedan, då mest mtb p.g.a. att jobbet sponsrar långloppscupen. Nu nästan bara landsväg och gillar det som f… Cyklat flera Vätternrundor och en del utomlands, bl.a. La Marmotte och en hel del i Italien. Kör alla lopp jag hinner och kan runt Stockholm och tränar mest ute på Ekerö (Bor på Lilla Essingen).

Styrkor: Tror jag är ganska allround men gillar berg och spurter mest. Gillar att ta i för andra så jag är ingen tempoåkare.

Övrigt: Jag gillar sport överlag och sysselsätter mig mycket med längd och offpist skidåkning, men även kanot och multisporter på sommaren.

Hemsida/Blogg: http://www.haglofs.se/























Namn: Johan Lomander
Ålder: 27
Längd & vikt: 181 cm & 76 kg
Ort: Göteborg

Bakgrund: Uppvuxen i Varberg men bor nu i Göteborg med min sambo Therese. Körde i unga år mtb för Varbergs Mtb och har nu tagit upp cyklingen igen. Började tävla hösten 2011 för Hisingens CK men kommer 2012 att köra för CTT CK. Tränar gärna hårt året om och är inte mycket för lugna distanspass även om det förekommer. Körde ett par tävlingar i höstas och är mest nöjd över en 17:e plats på Svanesunds 3-dagars som även var min första seniortävling. Målsättningen nästa år är såklart VR samt topp tio på de tävlingar jag kör.

Styrkor: Attack, attack och attack. Älskar pulshöjarna men är även åkstark på platten, riktigt seg och envis. Förhoppningsvis kommer jag i år även att vara stark i backarna efter en vinter i Spanien. Man kanske till och med utvecklar hornen för att bli kallad bergsget.

Övrigt: Aktivitustest augusti 2011, 61,8 ml/kg/min, 375W max motstånd, 206 maxpuls och 43 i vilopuls.

Hemsida/Blogg: http://www.jaylo.se/























Namn: Christer Johansson
Ålder: 37
Längd & vikt: 185 cm  & 81-83 kg
Ort: Nacka

Bakgrund: Cyklist sedan 2001, mountainbike/terrängcyklist i hjärtat och har sedan 2009 även cyklat landsväg. Bor ett par minuter från Nackareservatet i Stockholm tillsammans med en förstående flickvän. :) Är medlem i Fredrikshof och cyklade VR sub 8 2011. 2012 är cykelsatsningen mer landsvägsbetonad.

Styrkor: Vilja och målmedvetenhet, gott humör. Allroundcyklist som gillar alla slags typer av cykling. Gillar alpcyklingsveckor med många höjdmeter.

Övrigt: Gillar natur och uteliv. Har en stuga i Härjedalen som är en fantastisk tillflyktsort. Linuxnörd och whiskeyfantast på amatörnivå.























Namn: Fredrik Preinitz
Ålder: 36
Längd & vikt: 175 cm & 75 kg
Ort: Uppsala

Bakgrund: Jag cyklade första Vätternrundan för 15 år sedan. Hade då maraton som träningsmål. Det blev en lång runda och jag somnade vid två kontroller. Körde två Vätternrundor till innan jag fick jag ryggproblem och lade all träning på is. Blev utmanad för fem år sedan av kompisar på jobbet och minns Vätternrundan som en jobbig men kul grej. Hade vid det här laget lagt på mig 20 kg pondus och tänkte att lite motion skulle göra mig gott. Så, jag dammade av min gamla ramväxlade mustang och gav mig ut på en 3-milsrunda. Fick hammaren efter två mil, vinglade hem och kröp in i duschen och undrade vad jag gett mig in på. Men nu blev jag biten och besatt av cykling. Kommer nu köra min 9:e Vätternrunda. Jag har tränat mer och hårdare för varje år. Det ska bli kul och utmanande att köra med Conti Test Team. Jag cyklar för CK Team Novus Scientific. Jag är anställd hos klubbens huvudsponsor, Novus Scientific AB. Är gift och vi har tillsammans tre pojkar, så jag får ofta träna sena kvällar.

Styrkor: Jag är envis och målmedveten. Skulle vilja säga att jag har en bra spurt men det har aldrig bevisats.

Övrigt: Finns inte tid för annat än familj när jag inte cyklar eller jobbar.

Hemsida/Blogg: http://www.novusscientific.com/about-us/team-novus/























Namn: Magnus Olander
Ålder: 32
Längd & vikt: 180 cm & 73 kg
Ort: Sollentuna

Bakgrund: Satsar på triathlon på långdistans. Började med mountainbike och har gått via landsväg till tempohoj. Har sambo och en dotter på 1 år. Just nu är jag pappaledig. Utbildad sjukgymnast. Pluggar för att få forskarbehörighet, där prestationsutveckling inom idrott är största intresset.

Styrkor: Största styrkan är nog att trycka på under kortare tid, ca 5-10 minuter.

Hemsida/Blogg: ironmange.blogspot.com
























Namn: Fredrik Gustafsson
Ålder: 26
Längd & vikt: 174 cm & 69 kg
Ort: Göteborg

Bakgrund: Har inte hållit på så länge med motionsidrott. Bestämde mig för tre år sen att åka vasaloppet och tyckte att det var kul så jag bestämde mig för att göra en svensk klassiker. Så nu är jag inne på min tredje klassiker. För ett år sen så började jag cykla med Leo, Patric och co, och är fast sen dess. Lärde mig först efter förra årets Vätternrunda att man inte har kalsonger under cykelbyxorna.

Styrkor: Kan prata omkull en klunga!

Övrigt: Tränar en hel del löpning och simning utöver cyklingen. Planen är att köra en del triathlon i sommar. Varför välja när allt jobbigt är kul.
























Namn: Fredrik Lindström
Ålder: 40
Längd & vikt: 194 cm & 92 kg
Ort: Gävle

Bakgrund: Jag är en kille på 40 år som har cyklat i cirka 5 år. De senaste två åren har jag kört med Conti på VR. Är nu med i Conti Test Team CK. Jag har en son på 1.5 år och ett till barn på väg i mars. Jag jobbar som elektriker på oljeplattformar i Norge.























Namn: Patrik Kagevi
Ålder: 40
Längd & vikt: 180 cm & 78 kg
Ort: Uttran

Bakgrund: Började cykla som grundträning för skidåkningen. Sedan har det gått bättre och bättre och nu är jag en riktigt inbiten cyklist. Jag gör min tredje runda med CTT (första året som dragvillig parasit). Främsta målsättningen med cykelsäsongen 2012 är att återigen köra Vättern under 7.15 och att dessutom sitta med i kedjan hela vägen. Gift med Maria och har 4 st barn (Carl, Agnes, Stina, Tyra). Jobbar på Alfa Laval i Stockholm

Styrkor: Uthållig och envis. Jag ger mig aldrig!

Övrigt: Skidåkare som satsar på Vasaloppet och målet 2012 är sub 5 (Körde på 5.08 2011).

Hemsida/Blogg: Funbeat























Namn: Peter Löfgren
Ålder: 47
Längd & vikt:  190 cm & ca 90 kg
Ort: Partille

Bakgrund: Kommer från Hisingens CK där jag blev medlem 2005 för att det är roligt att cykla. Tränar nu för att bidra till att CTT fixar Vätternrundan på en bra tid samt för att köra tävlingar med CTT CK.

Styrkor: Håller gärna igen uppför. Gillar bättre att köra på platten och när det går utför.






Namn: Stefan Jonsson
Ålder: 41
Längd & vikt: 181 cm & 77 kg
Ort: Kungsängen

Bakgrund: Har cyklat sedan 1993. Till en början enbart mtb, men sedan 2003 nästan bara landsväg i Bålsta CK. Min målsättning är att ha roligt och om möjligt bli lite bättre varje år. Gift och har två barn. Jobbar inom VVS-branschen.

Styrkor: Uthållighet.
























Namn: Lasse Gustafsson
Ålder: 52
Längd & vikt: 188 cm & 87 kg
Ort: Sollentuna

Bakgrund: Efter att under många år satsat på marathon, längdskidåkning och cykling  är det numera enbart cykling som gäller med helt annat fokus jämfört med tidigare. Under säsong; fyra till fem pass i veckan och nu också en rejäl inomhussatsning till vintern. 12 genomförda rundor där de senaste årens rundor lovar gott inför 2012. Kör för Landsnora CK. Sambo och stolt far till två döttrar, 22 och 15 år. Låter pappa cykla så mycket han vill! Jobbar inom läkemedelsindustrin med affärsutveckling inom marknad.

Styrkor: Seg och uthållig långdistansare, hellre jämn bra fart än "evigt ryckande". Ska villigt erkänna att det finns förbättringspotential när det gäller spurten. "Laget före jaget" och ordning och reda i klungan (Cyklisterna från Borås CK skakar fortfarande efter tillrättavisningen i Rundan 2011!!!).
























Namn: Jonas Göransson
Ålder: 42
Längd & vikt: 179 cm & 73 kg
Ort: Kullavik

Bakgrund: Tvåbarnsfarsa som började cykla aktivt för fem-sex år sedan. För två år sedan växlade jag upp en nivå och gjorde ett Aktivitustest och började sålunda träna mer strukturerat med mycket bra resultat. Förra årets höjdpunkter var VR-succén med CTT-gänget, alla träningar med CTT och MCK-kompisarna, samt att jag trampade upp för Mont Ventoux tre gånger på lika många dagar.

Styrkor: Uthållig, med rätt tjockt pannben. Snygg bakifrån…

Övrigt: Registrerar all träning på Funbeat.























Namn: Mats Pihlström
Ålder: 47
Längd & vikt: 198 cm & 83 kg
Ort: Bromma

Bakgrund: Började cykla mtb i slutet av 90-talet. Ställde upp i några långlopp under början av 2000. Sedan 2006 har det bara blivit landsväg. Innan cyklingen höll jag på med orientering och Innebandy.

Styrkor: Lagtempo. Har tidigare haft problem att hänga med vid tempoökningar och backar men tycker att jag utvecklats även där senaste året.

Hemsida/Blogg: http://www.matspihlstrom.com/ (I stort sett inaktiv sedan många år).























Namn: Bjørnar Talset
Ålder: 47
Längd & vikt: 178 cm & 70 kg
Ort: Oslo

Bakgrund: Sykler for Sportsklubben RYE. Trives både på landevei og i terreng. Sykler landvei ut juni, deretter MTB. Mitt mål er å vinne Lillehammer – Oslo (med RYE Tempoen) og etablere meg blant topp 10 (aldersgruppe) på Birkebeinerrittet. Ble nummer 4 i 2011. Har samboer og 2 barn. Jobber med prosjektledelse i oljebransjen.

Styrkor: Kan aldri bli nok bakker!

Övrigt: Foretrekker langrenn i vintersesongen.























Namn: Mikael Carlsson
Ålder: 34
Längd & vikt: 186 cm & 75 kg off season, matchvikt 72 kg
Ort: Grillby

Bakgrund: Tävlat sedan PB klass, då för Bollnäs CK. Tävlar nu för Bålsta CK i veteranklass. Tränar och tävlar så mycket familj och jobb tillåter, normalt 3-5 pass i veckan. Familj; Sambo och dotter på 1,5 år, väntar tillökning i vinter. Jobbar som teknikchef på Benning Sweden AB.

Styrkor: Rouleur
























Namn: Mikael Forsby
Ålder: 47
Längd & vikt: 179 cm & 67 kg
Ort: Sävedalen

Bakgrund: Aktiv i CK Master, Göteborg. Sitter i styrelsen och leder viss del av ungdomsträningen. Cykelnörd sedan ungdomen men började tävla på cykel först vid 45-års ålder. Tävlar då och då för CK Master i seniorklassen och som veteran. Mest som hjälpryttare till vassare klubbkompisar. Trivs bäst på längre distanser och gärna där det är kuperat. La Marmotte och Jotunheimen Rundt är mina favoritlopp.

Styrkor: Min främsta styrka är min uthållighet. Ju längre, desto bättre. Och jag älskar att klättra. Samlar på passvägar i italienska och franska alperna.

Övrigt: Testvärden helt okända. Vet knappt vad jag har i maxpuls. Men har under senare år blandat in lite kvalitet i träningen och höjt min kapacitet markant. Genuint intresse för den professionella cykelsporten. Såg mitt första Tour de France 1989 på plats i alperna och bevittnade den klassiska duellen mellan Greg Lemond och Laurent Fignon. Förutom cykling ägnar jag en del tid åt löpning och skidåkning. Mina personliga långloppsrekord så här långt är Vätternrundan: 7:28, Vasaloppet: 6:08, Marcialonga: 4:16, Göteborgsvarvet: 1:21, Stockholm Marathon: 3:08 och Lidingöloppet: 2:06. Jobbar inom medicinteknikindustrin med kliniska prövningar. Sambo och far till två söner på 15 och 12 år.

Hemsida/Blogg: mikaelforsby.blogspot.com























Namn: Tomas Nordqvist
Ålder: 36
Längd & vikt: 172 cm & 66 kg
Ort: Uppsala

Bakgrund: Längdskidåkare i grunden, dock mer cykel än längdskidor numera. Var elitaktiv skidåkare som junior, sedemera  4 st svenska klassiker efter några års träningsfrånvaro. Jobbar som energisamordnare på ett fastighetsbolag. Bor i Uppsala. Klubb: Conti Test Team CK och Alnö Race Team. Tränar 5-6 dgr/vecka. Kombinerar cykel med längdskidor, löpning och simning. Meriter: Vasaloppet år 2010, plats 192, tid 4:38. 4:e plats totaltid Svensk klassiker www.resultatjakt.se. Vätternrundan 2010 7:24. Var dessvärre skadad 2011 efter att ha krockat med en bil, men cyklade trots det Paris-Brest-Paris, (123 mil) på 56 h i augusti.

Styrkor: Ganska allround som cyklist, gillar både korta och ultralånga distanser, är dock bäst på uthållighet och backar. Har tjockt pannben men är ingen spurtkanon direkt.

Övrigt: Gillar friluftsliv och fiske.























Namn: Henrik Öijer
Ålder: Är född 1982 och är alltså 30 år när Vätternrundan 2012 skall köras
Längd & vikt: 180 cm & 70 kg
Ort: Falun

Bakgrund: Var tävlingscyklist fram till hösten 2009, slutade med elitsatsning till förmån för familjesatsning. Under "karriären" tävlade jag mest mtb men också landsväg och cykelcross. Sedan dess har jag elitmotionerat lite för moderklubben Falu CK där jag också är ordförande och elitansvarig. Startade och samordnade CX-Cupen i fyra år med start 2006, men när CX-gruppen klev in så klev jag åt sidan.

Styrkor: Glatt humör.

Hemsida/Blogg: http://www.henrikoijer.com/




Namn: Peter Oom
Ålder: 37
Längd & vikt: 189 cm & 78 kg
Ort: Onsala

Bakgrund: Triathlet som gillar alla uthållighetssporter. Jag tävlar främst i
ironmandistansen på triathlon, och placerar mig topp-15 på SM med ett
personbästa på 9:13 timmar. Ironman Hawaii 2012? 7:e bästa tiden på En
Svenska Klassiker någonsin. Springer snabbt med marathonvinst på 2:46 timmar
och 1:17 på halvmarathon. Har kört Vätternrundan med CTT de senaste åren, och

kunnat hjälpa till hela vägen. Bor i Onsala söder om Göteborg med familj på
3 barn och fru.

Styrkor: Mycket bra uthållighet och en stark "dieselmotor", men sämre på
fartökningar/intervaller - men jag jobbar på det! Bra förmåga att lyckas på
tävlingar!

Övrigt: Träningsopportunist som ser till att träna när jag får möjlighet.
Har inte disciplin att schemalägga träningen särskilt bra, men får in en hel
del träning åndå. Mycket bra effektivitet i uthållighetsträningen, med
relativt liten träningsmängd får jag bra resultat. Vilopuls på 34 och
maxpuls på 188.

Träningslogg: http://www.funbeat.se/person/overview.aspx?PersonID=110852


























Namn: Svein Hetland
Ålder: 44
Längd & vikt: 180 cm & 74 kg
Ort: Oslo

Bakgrund: Medlem i SK Rye, Oslo. Var med på å vinne Trondheim – Oslo i 2011 med Styrbjørn Spinn. Samt klasseseier i Telemark Tours. Målsetning for 2012 er å være med å vinne Lillehammer – Oslo samt å satse på Veteran Cup. Jobber med utvikling av automatiske måtaravläsningssystemer.

Styrkor: Best på ritt som tar over 3 timer. Sterk på tempo

Övrigt: Tröskeleffekt på ca. 340 Watt.
























Namn: Erik Vrang
Ålder: 43
Längd & vikt: 179 cm & 80 kg
Ort: Täby

Bakgrund: Från att ha kört ett antal svenska klassiker så fastnade jag för cyklingen för cirka 8 år sedan. Tävlar flitigt i mtb och kör då för MTB Täby. Gillar att köra långlopp på mtb och även varvlopp på lvg. Är med i Conti Test Team CK och kommer köra så många tävlingar som möjligt på landsväg 2012, men fokus ligger på mtb. Jobbar som systemtekniker. Är gift och har två tonåringar hemma!

Styrkor: Åkstark, gillar att spurta. Ju längre lopp - desto bättre.

Övrigt: Tröskeleffekt 350W

Blogg: http://www.funbeat.se/person/overview.aspx?PersonID=3672





Namn: Thor Kruse Andersen
Ålder: 35
Längd & vikt: 175 cm & 75 kg
Ort: Göteborg

Bakgrund: Är dansk! Tävlat aktivt i LVG till jag var 18 år. Sen tog jag en paus på 17 år för att göra comeback i 2012.

Styrkor: Tempo och kantvind.

Övrigt: Tvåbarnspappa och egenföretagare.

























Namn: Cato Rokne
Ålder: 42
Längd & vikt: 180 cm & 75 kg
Ort: Oslo

Bakgrund: Har syklet siden 2001. Først MTB så Landevei fra 2006. Med i Sportsklubben Rye fra 2007. Syklet Trondheim - Oslo 2 ganger. Startet med Express laget til Rye fra Trondheim i 2009. I 2010 og 2011 var jeg kaptein på Lillehammer - Oslo laget til Rye. 190 km med Belgisk kjede. I 2012 har vi ambisjoner om seier på Lillehammer - Oslo. Sykler i tillegg en del veterancupritt og noe terrengritt.

Styrkor: Uthållighet, tempo, cykla långt.

Övrigt: For mine resultater se: http://rittranking.merida.no/person/8073/view























Namn: Patric Alm
Ålder: 42 när vi kör VR12
Längd & vikt: 181 cm och 71 kg
Ort: Göteborg

Bakgrund: Gift och har två killar på sex och nio år. Bor i centrala Göteborg. Jobbar som lärare sedan typ 10 år. Tävlade säsongen 2011 för CK Masters men kör säsongen 2012 för CTT CK. Målet med säsongen är att bidra starkt till att nå målet för CTT på VR samt att göra ett otroligt bra jobb för mina lagkompisar i CTT CK.

Styrkor: Min absolut största styrka ligger i att peppa andra att prestera max. Jag är egentligen inte speciellt bra på någonting, men gör å andra sidan inte bort mig på t.ex. GP, platta linjelopp, bergiga linje, tempo eller längre distanser. Jag är med andra ord ganska allround, men jag är helt klart bättre på längre distanser.

Övrigt: Har ett förflutet som klättrare i den högre divisionen och har även hunnit med att göra ett gäng hyggliga resultat inom löpningen, men satsar nu på cyklingen. Kör gärna också i skogen. Svårt F1 intresse (fråga mig inte varför....). Dricker för mycket kaffe och äter på tok för mycket choklad!

Hemsida/Blogg: CTT CK på facebook, http://www.facebook.com/ContiTestTeamCK























Namn: Henrik Nyström
Ålder: 29
Längd & vikt: 182 cm & 72 kg
Ort: Norberg

Bakgrund: Norbergs CK, gammal svensk juniormästare i löpning. Singel.

Styrkor: Uppförsbackar

Övrigt: Crescent fan.























Namn: Martin Johansson
Ålder: 31
Längd & vikt: Lång och smal.
Ort: Göteborg

Bakgrund: Sex genomförda Vätternrundor varav 2 st med Conti Test Team. Prioriterar fikarundor i strålande solsken med mycket hembakat på ett trevligt café, givetvis toppat med en stor klick grädde. Under vintern spenderas så många veckor som möjligt turandes på mina alpinskidor nere i alperna. Även här ligger fokus på livskvalitet och en och annan baguette med diverse sydeuropeiska delikatesser, som alltid ligger nedpackade i ryggsäcken och som avnjutes på lämplig alptopp.
























Namn: Alexander Wennergren Helm
Ålder: 37
Längd & vikt: 184 cm & 80 kg
Ort: Västra Frölunda

Bakgrund: Bor i Göteborg sedan urminnes tider har ett förflutet inom segling, som bland annat svensk juniormästare och en OS-kampanj. Cykel då främst ett konditionskomplement i form av mountainbike. 2001 införskaffades den första racern i samband med en satsning på Järnmannen samma år. Sedan dess har landsvägscyklingen varit ett inslag under den mer lämpade delen av säsongen kombinerat med cykelresor till Mallorca. För tre år sedan halkade jag in i ett galet gäng med Leo i spetsen och sedan dess har träningsfrekvensen ökat betydligt och som fyrbarnsfar innebär det att man får hitta nya tider (läs kl. 05.00 på lördag och söndag morgon) för att kunna hålla en ok nivå. Jag arbetar som VD på Hultafors Group och har 14 mil t/r och hoppas på att det skall lyfta min nivå ytterligare.... Min mentala styrka snarare än min form har gjort att jag klarat att bita mig fast i klungan när krafterna sinat.

Styrkor: Peppig grindvakt, med bra spurt.























Namn: Carl Mölleborn
Ålder: 42
Längd & vikt: 185 cm & 85 kg
Ort: Bålsta

Bakgrund: Driver eget företag inom säkerhetsteknik. Gift, har två barn 15 och 18 år gamla. Jag har tidigare mest kört långcykling. Förra året körde jag Paris-Brest-Paris 120 mil på 51,36 en tid jag är mycket nöjd med. Men i år kommer jag satsa på kortare distanser vilket troligen kommer uppskattas av min fru.

Styrkor: Min starkaste sida är nog att kunna bita ihop och tåla smärta under lång tid.























Namn: Peter Mårtensson
Ålder: 45 år            
Längd & vikt: 189 cm & 82 kg
Ort: Bromma

Bakgrund: Jobbar på Haglöfs, som ansvarig för våra butiker. Har cyklat aktivt under ett antal år, men satsat mer seriöst de senaste åren. Kör endast landsväg med ett undantag per år då jag kör cykelsträckan på ÅEC.
Har tävlat i fallskärmshoppning där jag har ett antal SM guld och Svenska rekord.
             
Styrkor: Fokuserad slitvarg som efter en vinter med hård målmedveten träning har börjat gilla berg.























Namn: Fredrik Stikkelorum
Ålder: 38
Längd & vikt: 186 cm & 81 kg
Ort: Göteborg

Bakgrund: Min cykelbakgrund är att jag började pendelcykla till jobbet och märkte att det gick lätt. Sen körde jag en del motionslopp där jag fick blodad tand, så jag bestämde mig för att köpa racer förra säsongen och på den vägen är det. Har tidigare i livet mest varit på gymmet.

Styrkor: Mina styrkor inom cykling är nog att jag är envis och gillar tungt jobb.